Till dig som ska på Folkrot!

Hej, du som tänkt gå på Folkrot 2024! Jag heter Sanne Åberg, och jag kommer att sälja mina böcker på Folkrotmarknaden.

Eftersom jag vet att böcker inte nödvändigtvis hör till det man köper första gången man ser dem, så tänkte jag att jag ska passa på att presentera mig och böckerna här i förväg.

Men … vad gör böcker på en marknad på en skånsk folkmusik– och kulturfestival? Här följer några av de skäl jag ser:

Jag är född och uppvuxen i Ängelholms kommun. Böckerna är mitt hantverk.

– Det här är alltså mina hemtrakter. Kommer du från nordvästra Skåne så kommer du att känna igen dig i naturen i mina böcker: i bokskogarna, i blommande backar, i det glittrande havet …

– Folkmusik och folkdans finns med i mina böcker. Ibland är de en del i att bygga stämning och känsla av hembygd; ibland har de mer avgörande betydelse.

– Det finns mycket funderingar kring traditioner och varför man gör som man gör i mina böcker. Synnerligen relevant för en kulturfestival.

”Formellt” är mina böcker fantasy. Men man behöver inte vara fantasyfantast för att läsa dem. Att skriva fantasy är egentligen bara en fortsättning på en urgammal berättartradition. Det var en gång …

Mina böcker handlar om kampen mellan ont och gott. Men också om utanförskap, psykisk ohälsa, olycklig kärlek, föräldraskap och sorg. Och om att hitta sin egen väg, även när omvärlden vill något annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *