De svåra namnen – eller de enkla?

Jag hade ju kommit igång med en lagom rutin: en kort reel med uttal av ett namn från mina böcker per dag. Succé: det var faktiskt folk som tittade på filmerna! Jag tänkte att det här kör jag på med så länge det verkar funka. Fast jag tänkte ställa en fråga till er följare om upplägget.

Men så blev det inte. Det kom tyngre saker emellan, och nu har jag inte postat något alls på flera dagar.

Nu är det fredagskväll, och äntligen har jag ork noc att formulera mig 😊 Så här kommer min fundering och fråga om uttalsreelsen:

Min grundtanke var att varva: vissa dagar ta ett enkelt namn som kanske inte egentligen behövde uttalsguidning, andra dagar ta ett svårare namn. På det sättet skulle jag visa att fantasy faktiskt inte bara är namn av typen Ktýlțvóïstbwqa’ptroñç-efqtă.

Jag tänkte också att jag åtminstone delvis följer en kronoli: börjar med namn från första boken och arbetar mig framåt. Det ger material till en ganska lång följetong 😉

Men jag vet ju inte hur folk funkar. Tröttnar man om det är uttal av för enkla namn? Vill man mest ha uttal av de tio viktigaste namnen i bokserien och sen räcker det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *