Alla dessa råd om sociala medier

Det finns mängder med goda råd när det gäller att posta på sociala medier, inte minst när man som författare vill nå ut till potentiella läsare.

Ett av råden handlar förstås om regelbundenheten i postandet. Inte minst bör man ju posta tillräckligt ofta och med en lagom blandning mellan boksaker och ett par andra utvalda ämnen som man tror intresserar ens ”ideala läsare”.

Jag är usel på det där. Ibland har jag massor på hjärtat att posta om, ibland är det tomt i huvudet, för att det händer för mycket annat som tar all energi. Ibland har jag massor att posta om som handlar om böcker och skrivande, andra perioder handlar allt om andra saker. Ibland handlar allt jag skulle vilja posta om om saker som är så privata att till och med jag – som säkert ses som en ”oversharer” – låter bli.

Just nu är det ganska stillsamt i mitt flöde. Det stör mig. Men mitt huvud är både tomt och överbelastat.

Andra tips man får är att se till att använda samma mall, färg, typsnitt och liknande varje gång man postar, för att skapa igenkänning hos läsare/följare på sociala medier. Själv tror jag att det lika gärna kan ha precis motsatt effekt. Ser jag något jag tycker att jag redan sett förut scrollar jag vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *